Consells per prevenir el sobrepès infantil

Temps de lectura 2 min.
Consells per prevenir el sobrepès infantil

9 Desembre 2020

Les xifres de l'obesitat representen un problema global de salut molt Important. Una qüestió que, a més, és especialment greu en la població infantil.

L'Organització Mundial de la Salut estima que, si es mantenen les tendències actuals, els lactants i nens petits amb sobrepès arribarà als 70 milions l'any 2025.

Aquesta entitat afirma, al mateix temps, que el 60% dels nens amb sobrepès el tindran també de majors i que això pot provocar factors de risc cardiovascular, diabetis tipus 2, desordres mentals i, fins i tot, baixa autoestima.

Seguir uns consells per prevenir l'excés de pes des de ben aviat ajudarà a combatre’l i a evitar les futures complicacions de salut que en pot comportar.

QUAN ES CONSIDERA QUE UN NEN ÉS OBÈS

L'obesitat és una malaltia crònica caracteritzada per l'excés de greix a l'organisme i es dóna quan l'índex de massa corporal (IMC) en l'adult és major de 30 kg / m², segons l'OMS. En el cas de la població infantil, es considera que s'és obès quan el mateix pes sobrepassa el 20% del pes ideal.

La principal causa del sobrepès és la ingesta en major mesura de calories respecte a les que el cos crema. Una societat cada vegada més sedentària i amb una dieta cada vegada més rica en aliments processats i alts en greixos i sucres afavoreixen que s'estengui. Tot i així, l'obesitat i tot el que implica per a la teva salut i la dels teus pot prevenir-se.

Consells per prevenir el sobrepes infantil

5 CONSELLS PER PREVENIR EL SOBREPÈS INFANTIL

  • Ensenya des de l’exemple: la millor manera d'establir unes bases alimentàries saludables entre els més joves és començar per la pròpia dieta, per traslladar l'hàbit amb la pràctica. Això serà més eficaç si es comparteix taula familiar i es transmeten les rutines d'alimentació.
  • Estableix una dieta saludable: fomenta la ingesta adequada d'aigua i estableix una dieta que inclogui verdura en dos dels tres àpats principals del dia i menjar 2 o 3 peces de fruita també diàriament, entre d'altres. Limita també la quantitat d'entrepans en l’esmorzar escolar, i incorpora peces de fruita en el seu lloc alguns dies a la setmana, serà més saludable.
  • Evita el consum de productes processats i ensucrats, com pastisseria industrial o refrescos, i prima els aliments frescos com fruites i verdures.
  • Fomenta l'activitat física. D'aquesta manera, limitaràs el sedentarisme. Pots, per exemple, buscar un esport que s'adapti a les seves preferències i gustos per introduir hàbits saludables des de la diversió i la motivació. A més, l'activitat física regular aporta molts beneficis per a la salut, com enfortir els ossos, reduir l'estrès i l'ansietat i augmentar l'autoestima. Tingues en compte també limitar les hores d'oci davant de les pantalles i apagar el televisor durant els àpats, per exemple.
  • Assegura un bon descans. Garanteix les hores de son adequades, tenint en compte que els més petits necessiten dormir més que els adults. La manca de descans correcte impactarà en el rendiment, i a més s'associa a menor activitat i major ingesta de menjar.

Consolidar unes rutines alimentàries saludables en les edats primerenques, acompanyades d'un estil de vida actiu, suposa establir un hàbit positiu que es mantindrà en la vida del menor ajudant al seu benestar.

Recorda que el teu farmacèutic pot aconsellar-te sobre quins hàbits alimentaris és millor seguir i com pots prevenir el sobrepès de manera efectiva, per al benestar present i futur.